Петък, 07 Декември 2018 09:16

  Добродеятелна забава

  На 5 декември 2018 г., сряда, се състоя традиционният коледен благотворителен бал на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, който тази година нарекохме Добродеятелна забава. Дрескодът беше подчинен на юбилейната годишнина на нашия град – „Старият Троян”. Каузата на благотворителната проява е набиране на средства за: абонамент на периодични издания за читалищната библиотеката (1 500 лв.); доплащане на монтираните в сградата щори (1 200 лв.); реставрация на картини (800 лв.); реализация на проекта за салона, а именно – ново художествено осветление и озвучаване, подмяна на сценично облекло, 3D кино (3 800 лв.) и други.

  Гостите бяха посрещани от „жива елха” – една чудесна и нетрадиционна идея на читалищните хора. В тази роля се въплъти г-ца Надежда Бурева. За „Добре дошъл” всеки гост получи по една коледна меденка, приготвена от Виенска сладкарница „Славея” и дарена от д-р Койновска. Гостите, хора от бизнеса на града, представители на учебни заведения, неправителствени организации и други партньори на НЧ „Наука – 1870 г.” бяха приветствани от д-р Виолета Койновска – председател на читалището и от г-жа Станка Марешка – секретар. Под звуците на саксофона на Николай Стойчев се настаняваха в ресторанта. 

  Сред официалните гости бяха Донка Михайлова – кмет на Община Троян, народните представители Иван Миховски, Тома Биков и вицеадмирал Пламен Манушев, зам. областният управител Бойко Пъдарски и Петко Пенков – председател на Общински съвет – Троян.
  Вечерта започна по нетрадиционен начин. Симпатичен хор от екипа на читалището и членове на настоятелството изпълни песента „Нашият град” под съпровода на китара на Веселин Дудевски. 
  Официалното началото на Добродеятелната забава даде очарователната водеща Вихра Петрова, която съобщи имената на дарителите, с чиято помощ Добродеятелната забава се провежда. Основните източници на доходи в дарителската кампания тази вечер са от продажба на куверти, на билети за томбола и от търг на предмети.

  Д-р Виолета Койновска приветства гостите и направи отчет за разходването на средствата, събрани на благотворителния коледен бал през 2017 година. Поздрав към всички поднесе и кметът на община Троян Донка Михайлова.
  В специално подготвената програма първи се изявиха Мира Попова, Мариана Петкова и Преслав Делчев от Студия „Гласове” с музикален педагог Мариета Жекова. Последва танц на ФА „Траяна”. След него гостите се насладиха на изпълнението на Радко Петков – „Гласът на България” и Ани Ненова, и двамата от Студия ”Гласове”.

  Водещата Вихра Петрова покани на дансинга гостите, спазили обявения дрескод и някои от тях споделиха факти за костюмите и тоалетите, с които са тази вечер.
  Традиционната томбола стартира в 21:00 часа с водеща д-р Росица Бузева. Артистична и чаровна, тя бързо спечели сърцата на всички със забавен хумор и много харизма. Бяха раздадени много награди, предоставени от бизнесмени, занаятчии и творци и от игумена на Троянския манастир Велички епископ Сионий.

  Новосформираният „хор” от екипа на читалището и членове на настоятелството имаше и второ изпълнение за вечерта – песента „Лудо младо” в съпровод на акордеон от секретаря на читалището Станка Марешка. В шапката, с която д-р Бузева обиколи масите, щедри гости, въодушевени от прекрасното изпълнение, пуснаха своята лепта за читалищната идея.

  Друг акцент на вечерта беше търгът с водеща прекрасната Иванка Църова. С много емоция бяха разиграни дарените на читалището предмети – диптих и бинокъл, дарени от Велички епископ Сионий и масайско копие и картина с масаи, дарение от г-жа Мария Нанкова и Агенция за пътешествия „Адвенчър клуб”. Г-жа Нанкова направи и дарение от две книги на читалищната библиотека, за което й благодарим! Г-н Петър Петров, собственик на фирма „Проектстрой – Петър Петров” – Габрово, спечели диптиха и го дари на читалището. Сърдечно благодарим и на този щедър читалищен приятел!

  Сребърни бутонели, дарени от Велички епископ Сионий, бяха разиграни на таен търг. След тайни наддавания те станаха притежание на г-жа Маргарита Гладкова.
  Вечерта продължи с музика и танци до момента, когато комисията по набирането на средствата беше готова да обяви резултатите. Добродеятелността на нашите гости тази вечер достигна сумата от 7 855.00 лв.

  Екипът на НЧ „Наука – 1870 г.” благодари от все сърце на всички дарители в Добродеятелната забава!
  ДАРИТЕЛИ:
  Фирма „Калинел” ЕООД – г-н Марин Радевски 
  Фирма „Рико Стил” ООд – г-н Христо Йовчевски
  ВИНПРОМ-Троян – г-н Катренчик
  Ресторант „България” – г-н Валентин Бечев
  Агенция за пътешествия „Адвенчър клуб” – г-жа Мария Нанкова
  Велички епископ Сионий
  ЕТ „Владимир Симеонов – Пилмес”
  Минерална вода „Рилана” – г-н Марин Борджуков
  „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД – г-жа Стаменка Дамянова
  ИПЖЗ – Троян – г-н Диян Георгиев
  „Строител – Троян” ЕООД – г-жа Лилия Цанкова
  Фирма „Тоникс 96” – г-жа Тотка Качерилска
  „Орифлейм – г-жа Теодора Дудева
  Фирма „Магиан” ООД – г-н Николай Тодоров
  Фирма „ТиЕсДи Сървисиз” ЕООД – г-н Герман Гачевски
  Виенска сладкарница „Славея” – г-н Христо Ковачев
  СУ „Васил Левски” – г-жа Вяра Дочева
  „Гита и син” – г-жа Гита Пенева
  Масажно студио „Нурия” – г-жа Зоя Тодорова
  Николай Нанков
  Неда Личева – керамик
  Ралица Йовкова – керамик
  Румен Георгиев – керамик
  Борислава Кацарова – иконописец
  Румен Джабарски
  Мирослав Тончев
  Д-р Валентина Александрова
  Д-р Виолета Койноска

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.