Четвъртък, 18 Април 2019 14:22

  Дни на талантите и интересите - 2019: „Лично авторско творчество” и „Художествено слово”

  Днес, 18 април, се проведоха две инициативи от Дните на талантите и интересите - 2019 – представяне на  "Лично авторско творчество", в която се включиха 2 участници, и „Художествено слово”, в която взеха участие 5-ма млади рецитатори.

  Пред малко, но отбрана публика първо се представиха младите автори в проявата ”Лично авторско творчество”. Стелян Стоянов от 3. клас в СУ „Васил Левски” прочете своето стихотворение „България”. Другият млад автор е от същото училище и на същата възраст – Мила Петрова. Тя представи своето есе „България”. Благодарим и на двамата творци, че се бяха придържали към надслова на Дните на талантите и интересите „С България в сърцето”. Произведенията им ще публикуваме отделно в профилите на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян и читалищната библиотека, а така също ще ги предоставим и на редакцията на в. „Троянски глас” за публикуване.

  След авторите дойде ред и на рецитаторите в проявата „Художествено слово”. Удивление и възхищение предизвикаха в публиката най-малките по възраст участници в 17-годишната история на Дни на талантите и интересите – Яна Кънева на 3 години и Рая Кънева на 5 години, и двете възпитанички на ДГ „Синчец” – Троян. С емоция, драматизъм и артистичност Яна Кънева  рецитира „Маша и мечокът”, а Рая Кънева – „Зайовата къщичка”. Другите трима участници в проявата „Художествено слово” са ученици в НУ „Св. св. Кирил и Методий”. Даниел Христов ни представи своята история за котката и мишката и стихотворението „Да си първокласник не е шега”. Ренета Петкова също рецитира прекрасно стихотворение за България, а Габриела Минчева се представи с два монолога. Трябва да отбележим, че Габриела участва и в театрална студия „Нюанси” с ръководител Теодор Лука.

  Неочаквано, но много приятно, за финал Габриела изсвири на рояла в зала „Форум” „Пиратът от северните морета”.

  Всички участници получиха грамоти за участие и сувенири - раници. В централното фоайе на НЧ "Наука - 1870 г." участниците си направиха снимка пред изложбата с творбите от първата проява на Дните на талантите и интересите „Изобразително изкуство”.

   

  Утре, 19 април, е проявата „Четене”. В 14:00 часа в зала „Форум” ще четат участниците в първата възрастова група – 1. и 2. клас, а от 15:30 ч. – втората възрастова група – 3. и 4. клас.

  ОЧАКВАМЕ ВИ!

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.