Четвъртък, 28 Март 2024 21:50

  16-ти приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности – различното троянско отличие

  На 27 март 2024 г. - Международния ден на театъра, в зала „Форум” на НЧ „Наука-1870 г.” – Троян по идея на инициативен комитет „Николай Ганков” и с любезното съдействие на Народно читалище ”Наука-1870 г.” за 16-ти път се проведе церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце - приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности.

  Тази година церемонията беше съчетана с отбелязването на още едно важно събитие – 27 години от първия в историята на нашия град и Ловешка област сигнал за излъчване на телевизионно предаване на живо от Троян и за Троян – „Троянски дневник“ с продуцент, автор и водещ Николай Ганков. Спомени за култовото местно телевизионно предавене в творческата вечер разказаха личностите от зората на троянската кабелната телевизия и „Троянски дневник“ - Детелин Димитров, Богдан Дочев, Стелян Чавдаров, Цветан Тончев, Христина Петрова, със специалното участие на журналиста Галя Лалева.

  16-тият носител на приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности е Христина Петрова – актриса от любителския театрален състав и писател, член на Дружеството на троянските писатели.

   От името на настоятелството на НЧ „Наука-1870 г.” – Троян поздрави поднесе Стела Мавродиева. От името на Община Троян поздравления поднесе зам. кметът Вероника Тодорова.

   

  Снимките са дело на Руслана Попсавова. Благодарим!

   

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.