Петък, 10 Юни 2022 10:28

  След 150 години „МНОГОСТРАДАЛНА ГЕНОВЕВА” отново на театралната сцена в Троян

  Тази година се навършват 150 години от първото театрално представление в Троян. През далечната 1872 година в одаята на Димитър Папазов се вдига завесата от листник и започва представлението „Многострадална Геновева” – първото театрално представление в Троян.

  По повод на тази забележителна годишнина Стоян Георгиев заедно с младите любители на театралното изкуство от Център за подкрепа за личностно развитие – Троян  поставиха на сцената осъвременен вариант на „Многострадална Геновева”, който на 9 юни представиха пред троянската публика, изпълнила салона на НЧ „Наука-1870 г.” – Троян.

  Поздравления за вложените усилия, интерес и талант младите актьори получиха от НЧ „Наука-1870 г.” – Троян. Благодарност за хубавото настроение, с което заредиха публиката, изказаха от „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД Троян и наградиха участниците в пиесата със сладки изкушения, произведени ръчно по рецепти от бабините тефтери.

  Ръководството на Център за подкрепа за личностно развитие – Троян и неговият директор Ралица Колева от своя страна връчиха благодарствена грамота на секретаря на НЧ „Наука-1870 г.” – Троян Станка Марешка „в знак на уважение и признателност за съдействието и успешното реализиране на театралната постановка „Многострадална Геновева” и изложбата „За сбъдване на детските мечти”. Изложбата беше експонирана във фоайето на първия етаж на читалището.

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.