Четвъртък, 29 Октомври 2020 21:13

  Поздрав за деня на будителите

  Два дни преди 1 ноември – Ден на народните будители, гости в читалищната библиотека бяха г-жа Донка Михайлова – кмет, и г-жа Розалина Русенова – зам.-кмет на община Троян. Освен дар за читателите на библиотеката – ценни и интересни книги, те ни връчиха и Поздравителен адрес по повод на празника.

  „Радваме се да Ви поздравим с 1 ноември – Ден на народните будители!

  Днес е още един повод да се гордеем не само като българи, но и като троянци – със 150-годишната история на читалищното дело в общината, с вековната традиция в образователното дело, с имената на Иван Хаджийски, Власи Илиев, Илия Белковски, акад. Ангел Балевски, проф. Найден Чакъров и др.

  В празничния ден Ви пожелаваме на първо място здраве! Желаем Ви нестихваща жажда за знания, култура и активна обществена дейност!

  Желаем Ви лични и професионални успехи!” – се казва в поздравителния адрес, подписан от кмета на община Троян Донка Михайлова.

   

  От името на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян и читалищната библиотека Вихра Петрова връчи на г-жа Михайлова и г-жа Русенова Благодарствени грамоти за направеното дарение и екземпляри от литературния алманах „Гласът на душата” 2020 на Литературен клуб „Орфей”, който тази вечер в 18:00 часа ще бъде представен онлайн в профила на читалището във Фейсбук и после ще бъде качен запис и в Ютуб канала на читалището.

  Галерия със снимки

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.