Четвъртък, 27 Юни 2019 09:32

  „Забавно шоу с песен”

  В дъждовната вечер на 26 юни 2019 г. ресторант „България” приюти Дамския камерен хор при НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян за тяхното станало вече традиционно „Забавно шоу с песен”. Целта на събитието беше освен да се представи хорът със своите изпълнения пред троянци, и да се съберат средства за осъществяване на пътуване до Италия за участие във фестивала „Лято в Тоскана”.

  Благодарение на щедростта на спомоществователите инж. Марин Радевски, фирма „Викис Хидравликс”, Георги Радковски, Георги Дончев, Мариян Манджуков, Мима Донковска от фризьорски салон „Шик” и всички, уважили поканата им бяха събрани 2247 лв. – 1755 лв. от покани, 392 лв. от томбола и 100 лв. от дарение.

  Дамски камерен хор изказва своите благодарности към Община Троян и лично към кмета г-жа Донка Михайлова за направения година по-рано, 2018-та, подарък по повод на 25-годишнината на хора, а именно – финансиране ушиването на нови тоалети за хористите, с които те ще се представят на фестивала в Тоскана.

  В шоуто специално участие взеха и трима приятели на Дамския камерен хор – Емил Ненковски, Добромир Дишев и Веселин Ангелов, които със свои изпълнения се включиха в музикалната програма.

  Хорът изказва благодарност и на екипа и настоятелството на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян за добрата организация на вечерта.

  Също така благодари лично и на г-н Валентин Бечев и г-жа Иванка Църова – съответно собственик и управител на ресторант „България”, за това, че предоставиха салона на заведението безвъзмездно.

  Домакините на вечерта бяха поздравени от Белла Петкова от частна формация „Руслана – Сава Попсавов” с едно чудесно изпълнение – песента „Самодива”. Хористите благодарят и лично на Руслана Попсавова, която от години отразява във фотографии всяко събитие на хора. Нейно дело са и снимките от тази вълнуваща вечер.

  Пожелаваме успех на Дамския камерен хор на фестивала „Лято в Тоскана”!

  Галерия със снимки

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.