Сряда, 27 Октомври 2021 07:52

  Студия „Гласове” с участие в Национален фестивал "Детска мелодия на годината"

  "С УСМИВКА СЕ РАЖДА ДОБРОТО” бе записана в студио и тази неделя ще се сдобие и с видеоклип.

  Песента е по музика на ИВАЙЛО ТЕРЗИЕВ, текст на МАРИЯ МАРИНОВА и аранжимент на РУСЛАН КАРАГЬОЗОВ. Изпълнители са Студия ”ГЛАСОВЕ” при НЧ "Наука-1870" в град ТРОЯН.

  Това е първото участие на троянци като изпълнители на песен от Националния фестивал "Детска мелодия на годината" и вълнението им е разбираемо. След снимките на видеото ще се убедят колко е забавно да си участник в този единствен по рода си фестивал, който дава сцена за ярка изява на талантливите български деца и младежи и увеличава всяка година с 14 съвременните нови авторски песни за деца.

  Фестивалът дава шанс на нови автори, да покажат своя музикален или поетичен талант и е място за творческа среща на най-популярните ни автори на музика и текстове за подрастващите. Авторите на песните са поощрени с възможността да разделят награден фонт от 9000 лв, след вота на 14 членното национално жури. Половината жури е съставено от именити композитори, поети, певци и вокални педагози, а другата половина се състои от млади изпълнители - деца и младежи, с изявен музикален или певчески талант, или изпълнители на песен с награда в предишни издания на фестивала. Съставът на журито е различен всяка година и се пази в тайна до гала-концерта. Дори членовете на журито не знаят един за друг, преди да видят протоколите с крайния вот. Тази тактика е част от стратегията ни за справедливост при оценяване и равнопоставеност на 14-те песни, които се допускат до участие всяка година. С песните от четвъртата ДЕТСКА МЕЛОДИЯ, на които сега се снимат видеоклипове, общия брой на новите песни с видеоклипове ще стане 56. Песента "С УСМИВКА СЕ РАЖДА ДОБРОТО” олицитеворява сякаш идеята на създателите на фестивала - да се твори добро с усмивка и с красива музика. Успех на песента и нейния творчески екип - ИВАЙЛО ТЕРЗИЕВ, МАРИЯ МАРИНОВА И РУСЛАН КАРАГЬОЗОВ!

  Успех на троянските славеи от Студия "ГЛАСОВЕ" с хубавото време за снимки тази неделя! Надяваме се и шадраваните в центъра на града да се включат в снимките с красиви водни каскади!

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.