Сряда, 12 Май 2021 10:06

  Дни На талантите и интересите 2021 - Финал

  На 11 май – ден, в който православната църква почита паметта на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекарите, се състоя финалът на фестивала Дни на талантите и интересите 2021, който тази година поради епидемичната обстановка в страната и наложените ограничения се проведе изцяло в интернет.

  На централния площад „Възраждане” пред сградата на 150-годишното Народно читалище „Наука – 1870 г.” – Троян се събраха почти всички участници в интернет проявата, за да получат своите грамоти за участие и символични подаръци.

  Приветствие към участниците в Дните на талантите и интересите и поздравления за професионалния празник на библиотекарите от читалищната библиотека поднесе зам. председателят на читалищното настоятелство г-н Ангел Балев.

  Дни на талантите и интересите 2021 се проведоха под надслов „Книгата – прозорец към света и верен приятел” и бяха посветени на важна годишнина – 50 години от създаването на Детски отдел към читалищната библиотека. В синхрон с темата на проявата и годишнината на детската библиотека бяха и подаръците за участниците – книгата на патриарха на българската литература Иван Вазов „Разкази”. В томчето са включени 16 от най-популярните разкази на писателя, чиято 170-годишнина от рождението беше отбелязана миналата 2020-та година, а през есента се навършват 100 години от неговата смърт.

  Специално участие във финала на Дните на талантите и интересите взеха възпитаници на Детска музикална школа при НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, които със своите изпълнения на пиано, блок флейта и китара внесоха тържественост и настроение в празничната атмосфера на троянския площад.

  Благодарим на всички участници за инициативността, творчеството и талантите, които демонстрираха в дни на талантите и интересите 2021!

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.