Понеделник, 15 Април 2019 14:02

  Дни на талантите и интересите – 2019: „Изобразително изкуство”

  Днес, 15 април, започнаха Дните на талантите и интересите - 2019 г. под надслов "С България в сърцето" с първата проява - "Изобразително изкуство" и тема "Читалището за мен". Дните на талантите и интересите се организират вече за 17-ти път от Община Троян, НЧ "Наука - 1870 г." - Троян със съдействието на учебните заведения и детските градини на територията на общината.

  Точно в 14:00 часа в обновената сграда на НЧ "Наука - 1870 г." - Троян се събраха 85 деца от учебните заведения в община Троян, изявили желание да пресъздадат върху белия лист със средствата на изобразителното изкуство своите впечатления от читалището и въобще от своята родина България.

  Специални гости на първата проява бяха г-жа Розалина Русенова - зам. кмет на община Троян, и г-жа Иванка Джабраилова - началник отдел "Образование" в общината. Своите специални поздрави към събралите се деца и пожелания за вдъхновение в предстоящите дни на творчество поднесе г-жа Русенова.

  Под звуците на приятни детски песни децата твориха в рамките на 1 час, след което получиха грамоти за участие и сувенири - раници. Всички детски рисунки, сътворени днес, още утре ще бъдат подредени в изложба в централното фоайе на читалището.

   

  Утре, 16 април, е втората инициатива - "Инструментално изпълнение".

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.