Сряда, 23 Ноември 2022 10:01

  Вечер на християнското семейство

  Започналото с дарение на 65 тома литература на 1 ноември – Ден на народните будители, сътрудничество между НЧ „Наука-1870 г.” – Троян и Троянския манастир „Успение Богородично” продължи на 22 ноември с една нова инициатива – Вечер на християнското семейство. По покана на изпълняващия длъжността игумен йеромонах Стефан в обителта се състоя концерт на Вокална студия „Усмивка” и на възпитаници на Детската музикална школа на читалището.

  Емоционалното тържество беше открито лично от йеромонах Стефан, който говори за историята и същността на Въведение Богородично – ден на православната християнска младеж и семейство. Водещ на програмата беше Мариета Куцарова – преподавател по флейта и пиано в Детска музикална школа. В концерта бяха включени песни и инструментални изпълнения на пиано, флейта, китара.

  Вечерта завърши с благодарности от двете страни, организирали събитието. НЧ „Наука-1870 г.” – Троян благодари на йероманах Стефан и братята от Троянската света обител за отправената покана, а представителите на духовенството благодариха за прекрасния концерт, изнесен в обителта. В знак на благодарност йероманах Стефан подари на НЧ „Наука-1870 г.” и златно кюлче „С пожелание за божествена закрила и благословия! Нека Богородица ни пази, да озари дните ни с доброта, светлина, мъдрост и сила! Да ни дава здраве, щастие, благоденствие и възможности за златни успехи!”

   

  Снимките са на Руслана Попсавова. Сърдечно благодарим!

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.