Вторник, 12 Април 2022 13:18

  Инструментално изпълнение - Дни на талантите и интересите 2022

  Днес, 21 април, фестивалът Дни на талантите и интересите 2022 продължи с проявата „Инструментално изпълнение”. Участие взеха 42 млади инструменталисти, които показаха своите умения на рояла, флейтата, акордеона и китарата. Повечето от тях са възпитаници на Детска музикална школа при НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян от класовете по пиано на Амория Маркова, Мариана Минева и Радина Радионова, както и от класа по флейта и пиано на Мариета Куцарова и от класа по китара на Михаил Иванов. Радващо е участието на млади изпълнители от с. Дебнево с музикален педагог виртуоза на акордеона Вероника Тодорова. Те се представиха с изпълнения на роял и акордеон.

  В проявата „Инструментално изпълнение” се включиха ученици от почти всички училища в Троян – НУ „Хр. Ботев”, НУ „Св. св. Кирил и Методий”, УС „В. Левски”, СУ „Св. Кл. Охридски”, НУПИ „Проф. Венко Колев” и училище „Иван Вазов” – с. Дебнево. Най-малкият участник беше от ДГ „Здравец” – Троян.

  В музикалната програма публиката, изпълнила до краен предел зала „Форум” на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, се наслади както на индивидуални изпълнения, така и на дуети.

  Утре, 13 април, фестивалът Дни на талантите и интересите 2022 продължава с проявата „Вокално изпълнение”. Начало 14:00 часа, зала „Форум”.

  Очакваме всички участници в 13:00 часа, за да предадат на озвучителя музикалния си съпровод, записан на флаш памет.

  ОЧАКВАМЕ ВИ!

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.