Четвъртък, 26 Март 2020 21:02

  Приз „Николай Ганков” за 2020 г. няма да бъде връчван

  Уважаеми приятели на театъра, изкуството, култура и духовността в Община Троян,

  Поради обявеното безпрецедентно извънредно положение в Република България и въведените мерки за ограничаване на COVID-19, церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце - приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности няма да се проведе тази година.

  Припомняме, че за своята 14 годишна история Призът е награда без състезателен елемент и финансов характер, връчван на личности с голям принос за развитието на културния живот в Община Троян през годините. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители.

  Кой ще бъде петнадесетият юбилеен носител на приз „Николай Ганков” по традиция ще разберете на 27 март – Международен ден на театъра, но през следващата 2021 година.

  За да запазим духовността си в тази необходима социална изолация предлагаме на всички вас едно виртуално посещение...

  Нека се пренесем във вечния Храм на изкуството, културата и българщината – Троянското читалище чрез уеб излъчване на един от Призовете през годините (постановката „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ“) и среща с един от доайените на Троянския читалищен театър и достоен носител на Приза – Радой Стойчев.

  Останете си вкъщи! Бъдете здрави, обичайте се и обичайте театъра, защото:

   

  ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е СЦЕНА
  И ВСИЧКИ НИЕ СМЕ АРТИСТИ!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТЕАТЪРА!

   

  Христо Ганков
  Председател на Инициативния комитет за връчване на Приза

   

   

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.