Сряда, 04 Септември 2019 07:40

  Стартира новия творчески сезон в НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян

  С пиесата „Малко комедия” от А. П. Чехов на Театрална къща VIVA ARTE с участието на Асен Блатечки, Калин Врачански, Койна Русева и при пълен театрален салон вчера, 03.09.2019 г., бе поставено началото на новия творчески сезон в НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.

  Той ще бъде по-различен от досегашните, тъй като тази година беше осъществена отдавнашната мечта на троянци да бъде възродено киното в нашия град. В читалищния салон ежедневно се излъчват кинопрожекции. Киното няма да наруши богатата театрална и концертна програма на читалището. Напротив – то ще е още един щрих към нея.

  Обновената читалищна сграда и салон, възродените кинопрожекции са плод на усърдния труд на читалищния екип и безрезервната подкрепа на Общинска администрация и лично на кмета – г-жа Донка Михайлова, както и на Общинския съвет и неговия председател – г-н Петко Пенков. Обръщаме се с апел към всички троянци – нека пазим читалищната сграда! Тя е наша! Нека се гордеем с нея!

  Началото на творческия сезон е повод да съобщим, че през 2020  г. се навършват 150 години от началото на читалищната дейност в Троян. Читалищният екип е отворен към всички идеи и предложения, които гражданите на Троян имат за отбелязването на тази забележителна годишнина.

  © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.