Петък, 28 Юни 2019 08:24

    „Отражение” - Клавирен концерт на Гергана Спасова и Паолена Бънджева от класа по пиано на Амория Маркова

    Нетрадиционна локация за своя концерт на 27 юни 2019 г. избраха Гергана Спасова и Паолена Бънджева – ученички от класа по пиано на Амория Маркова в Детска музикална школа при НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян. Събитието се състоя в хотел „Шато Монтан”. В концерта, освен двете млади музикантки, се включиха и двама китаристи от класа по китара на Михаил Иванов в Детска музикална школа – Момчил Йотов и Стефан Пачков. Многобройната публика имаше възможност да се наслади и на гостите студенти в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” от класа по „Джаз и поп пеене” на Майя Бошева, както и на изпълнението на вече порасналия бивш ученик на г-жа Маркова – Станислав Симеонов.

    Гергана Спасова, абитуриентка тази година от СУ „Св. Климент Охридски” – Троян, завърши пълния 12-годишен курс на обучение в Детска музикална школа и това беше поводът за този невероятен концерт. Другата ученичка на Амория Маркова – Паолена Бънджева, е в тинейджърската възраст. Преди броени дни завърши 7. клас в СУ „Васил Левски” – Троян. И двете са изключително музикални и талантливи – факт, в който се убедиха всички присъствали на концерта.

    Те и тяхната преподавателка изказват своите благодарности на собствениците на хотел „Шато Монтан” за гостоприемството, на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян и на спомоществователите: фирма „КОПА Хидросистем”, фирма „Строител Троян” със собственик Лилия Цанкова, фирма „Викис Хидравликс” с управител Пламена Сиракова, „Хлебопроизводство и сладкарство” с директор Стаменка Дамянова, хотел „Троян Плаза” и лично на Любомира Прокопиева, на Радослав Чолаков, на верига магазини „Моят магазин”, на Нина Драгойска и  на всички, допринесли с участието си за реализацията на събитието.

    © 2017-2019 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.