Четвъртък, 30 Май 2019 13:07

  „Пролетна магия” - Концерт на възпитаници на Детска музикална школа

  "Пролетна магия" - такъв бе надсловът на концерта на възпитаници на Детска музикална школа при НЧ "Наука - 1870 г." - Троян, провел се на открито вчера, 29 май. В концерта се включиха с индивидуални изпълнения: Преслав Съботинов (пиано), Марина Кючукова (акордеон), Доброслава Стефанова (пиано), Александър Георгиев (китара), Лъчезар Чавдаров (пиано), Цветелина Матеева (пиано), Паолена Бънджева (пиано), Жанет Ченковска (флейта), Гергана Спасова (пиано), Симона Иванова (пиано), Никол Илиева (флейта). Възпитаниците на 65-годишната вече Детска музикална школа се представиха и с няколко дуета: Лъчезар Чавдаров (флейта) и неговата преподавателка Мариета Куцарова (пиано); Паолена Бънджева (пиано) и Стефан Пачков (китара); Михаил Георгиев (китара) и Станислав Кордоловски (флейта); Жанет Ченковска (флейта) и Станислав Кордоловски (флейта).

  С реализирането на последния проект на читалището за обновяване на салона и закупуване на ново озвучително и осветително оборудване бяха закупени и нови музикални инструменти на Детска музикална школа - 6 пиана и синтезатор с цялостно оборудване.. Едно от пианата беше използвано на вчерашния концерт. Тези нови инструменти ще позволяват на малките музиканти да бъдат мобилни и да не са затворени само в сградата на читалището. Концертът се реализира и с помощта на нашия озвучител Калин Димитров, който работи с новата мобилна озвучителна апаратура.

  Концертът се състоя пред многобройна публика, заела не само местата на изнесените столове, но и разпръсната по целия троянски площад. Лично кметът - г-жа Донка Михайлова и зам. кметът - г-жа Розалина Русенова уважиха младите троянски таланти.

  Част от снимките са на Руслана Попсавова, която популяризира и други читалищни инициативи. Благодарим!

  © 2017-2022 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.